Prijava

Aktualno

%D
dni
%H
ur
%M
minut
%S
sekund

1, 2, 3 na Triglav tek gremo mi!

objavljeno3. 9. 2021

Organizatorji in ljubitelji rekreacije že odštevamo dneve do 9. Triglav teka, ko se bomo s priljubljenimi športniki podali na tek za boljšo oskrbo novorojenčkov. Da bi udeležbo na edinstvenem tekaškem dogodku omogočili tudi tistim, ki so morda pozabili na prijavni rok, smo prijave podaljšali do ponedeljka, 6. septembra, do konca dneva.  Za tiste, ki ste vašo prijavo že oddali, in tiste, ki jo še bodo, smo zbrali informacije, na kaj ob prihodu na letošnji Triglav tek ne smete pozabiti.

Obvezna oprema: potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT

Triglav tek je v prvi vrsti dogodek, ki spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog. Zato zdravje in dobro počutje tekačev postavljamo na prvo mesto. V skladu z aktualnimi smernicami za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 bo vstop na prizorišče dovoljen vsem, ki boste s potrdilom dokazali, da izpolnjujete pogoj PCT (preboleli-cepljeni-testirani). Edina izjema so otroci do dopolnjenega 15. leta, ki na dogodek pridejo v spremstvu ožjih družinskih članov oziroma skrbnikov.

 

Za tekače in obiskovalce dogodka bomo organizirali možnost brezplačnega opravljanja hitrih testov. Te lahko opravite že ob predčasnem prevzemu startnih številk ali na dan dogodka. Več o tem preberite v novici Prevzemite vašo startno številko.

 

Kje pustiti jeklene konjičke?

Za navdušene tekače, rekreativne športnike in preostale, ki bodo za tekače navijali ob trasah, bomo parkirišče uredili na zelenici ob vhodu na osrednji prireditveni prostor. Do parkirišča vas bodo vodile usmerjevalne table. Od tam pa vas bo do osrednjega prizorišča ob objektu Nogometne zveze Slovenije (NZS) ločilo le še nekaj korakov.

 

 

Pravi čas na startni črti

Na Triglav teku lahko primerno rekreacijo zase in za svoje bližnje najde prav vsak. Tako se bodo na tek najprej podale ekipe štafetnega teka trojk. Tekači, ki bodo pretekli 3 x 3,4 km, bodo s tekom začeli ob 9.30 uri.

 

Sledili jim bodo starši, ki se bodo z otroki podali na družinski tek na 3,4 km. Ti bodo štartno črto družinskega teka prečkali ob 9.35.

 

Ljubitelji dolgih prog, ki lahko izbirajo med polmaratonom in tekom na 10 km, bodo s tekmovanjem pričeli ob 10.45.

 

Tekaške preizkušnje bomo zaključili z otroškim tekom kuža Pazi ob 13. uri.

 

Start za vse teke bo na osrednjem prireditvenem prostoru ob objektu Nogometne zveze Slovenije, od koder se boste podali po idiličnih trasah protokolarnega posestva Brdo pri Kranju. Pred tekom se boste na izbrano preizkušnjo lahko pripravili z ogrevanjem pod vodstvom tekaških trenerjev Klemna Dolenca in Blaža Kavčiča.

 

Spremljajte rezultate

Neuradne rezultate lahko spremljate na prireditvenem prostoru nemudoma, ko bo zadnji tekač pretekel ciljno črto. Uradni rezultati bodo nekoliko kasneje objavljeni na prireditvenem prostoru ter na spletnih straneh Timingljubljana.si in Triglavtek.si.

 

Sproščeno vzdušje v objemu edinstvene narave

Za dobro vzdušje tekačev, športnikov in tistih, ki bodo za svoje bližnje navijali ob trasah, bomo poskrbeli s številnimi dodatnimi aktivnostmi:

 

Veselimo se, da bomo ob teku in številnih spremljajočih aktivnostih po letu premora skupaj z vami znova ustvarili nepozaben dogodek.

 

Se vidimo v soboto, 11. septembra!