Aktualno

%D
dni
%H
ur
%M
minut
%S
sekund

Nepozabni 10. Triglav tek

objavljeno21. 9. 2022

V videu si oglejte utrinke z nepozabnega 10. Triglav teka, ki je na steze posestva Brdo privabil več kot 1.500 tekačev in obiskovalcev. Hvala, da ste bili z nami!

Tekači vseh generacij ste se preizkusili v šestih tekaških izzivih: otroškem teku Kuža Pazi, družinskem teku, štafetnem teku trojk, polmaratonu, teku na 10 in letos prvič v teku na 5 km. Ob spodbudi kar 17 slovenskih vrhunskih športnikov ste pretekli več kot 9.000 kilometrov. Kako je bilo, si oglejte v spodnjem videu.

 

 

Triglav tek je več kot zgolj tekmovanje in merjenje časa v ciljni ravnini. Je dogodek, ki povezuje vse generacije, spodbuja dobrodelnost ter zdrav in aktiven življenjski slog. Letos smo posebno pozornost namenili trajnosti.

 

Tekačem smo na dogodku postregli z lokalno pridelano hrano, boni zanjo pa so bili iz papirja, ki vsebuje semena, tako da boste lahko papir tudi posadili. Promocijsko gradivo smo udeležencem letos v večji meri posredovali v digitalni obliki. Trajnost je zaznamoval tudi razpis 'Pazi to! Huda izkušnja', prek katerega sta dva študenta sodelovala kot koordinatorja za trajnostni razvoj na Triglav teku.

 

Dogodek je že tradicionalno posvečen tudi najranljivejšim članom naše družbe. Letos smo bon v višini 15.000 evrov izročili društvu Slojenčki, ki bo sredstva namenilo nakupu oksimetrov in grelnih gnezd za potrebe slovenskih porodnišnic.

 

Hvala za vašo udeležbo in se vidimo naslednje leto!