Prijava
Aktualno
%D
dni
%H
ur
%M
minut
%S
sekund
LIVE
rezultati

Triglav tek bo tu na tri, štiri, zdaj!

objavljeno2. 9. 2019

Že to soboto se bomo tekači vseh generacij in stopenj pripravljenosti podali na 8. Triglav tek. Kaj je dobro vedeti o prizorišču in dogajanju ter kako se pripraviti, da bo dogodek za vas enostavno čudovit?

Svojo startno številko lahko prevzamete že v sredo

Tudi letos se bo na Triglav tek podalo večje število tekačev. Zato vabimo vse prijavljene udeležence, ki se nahajajo v bližini Ljubljane in Brda pri Kranju, da svoje startne številke prevzamete že v dneh pred 8. Triglav tekom. Preverite,  kje in kdaj vam bodo na voljo.

 

Za jeklene konjičke bo poskrbljeno

Vsi, ki se boste na Brdo pri Kranju podali po avtocesti, jo zapustite na izvozu Kranj – vzhod. Prvo krožišče, do katerega boste pripeljali, zapustite pri tretjem izvozu in nadaljujte v smeri proti Kranju. Naslednje krožišče, ki se nahaja pri trgovskem kompleksu, zapustite pri prvem izvozu in nadaljujete naravnosti. Ko boste prispeli do križišča v obliki črke T, zavijete levo. Pot vas vodi skozi naselje Britof, v katerem tudi na semaforiziranem križišču nadaljujte z vožnjo naravnost. Po glavni cesti, ki vodi skozi Orehovlje in Predoselj, boste prišli do protokolarnega posestva.

 

Ob prihodu na Brdo pri Kranju sledite usmerjevalnim tablam, ki vas bodo vodile do urejenih parkirišč. Ta bodo letos zaradi prenove Hotela Brdo organizirana nekoliko drugače. Pri usmerjanju k prostim parkirnim mestom vam bodo pomagali tudi redarji.

 

Od vašega parkirišča do osrednjega prizorišča vas bo ločilo le nekaj korakov.

 

Na startni črti

Okoli 2.000 tekačev vseh generacij se bo tudi letos podalo na kar pet tekov na šestih razdaljah. Tekaške preizkušnje se začenjajo:

  • ob 9.30 je start poslovnega štafetnega teka trojk na 3 x 3,4 km.
  • ob 9.35 je start družinskega teka na 3,4 km.
  • ob 10.45 je start teka na 10 km in polmaratona.
  • ob 13. uri se bodo na otroški tek kuža Pazi na 350 m in 700 m podali najmlajši.

 

Na izbrani izziv se lahko nekaj minut pred startom pripravite pod vodstvom tekaških trenerjev Klemna Dolenca in Blaža Kavčiča.

 

Tako ogrevanje kot tudi start vseh tekov bo na osrednjem prireditvenem prostoru pri objektu NZS. Od tam se boste tekači podali po idiličnih trasah protokolarnega posestva Brdo pri Kranju.

 

Spremljajte svoje rezultate

Neuradni rezultati bodo na voljo takoj po zaključku posamezne preizkušnje oziroma ko bo zadnji tekač pretekel ciljno črto. Uradni rezultati bodo na prireditvenem prostoru objavljeni nekoliko kasneje. Sledili jim boste lahko tudi na spletnih straneh Triglavtek.si in Timingljubljana.si.

 

Dogodek izkoristite za zabavo in druženje

Triglav tek je že tradicionalno namenjen tudi druženju z družinskimi člani, sodelavci, slovenskimi športnimi junaki in drugimi obiskovalci. Zato vas vabimo, da si po zaključku preizkušnje vzamete čas za sprostitev in zdravo zabavo v neokrnjeni naravi protokolarnega parka. S pestrim spremljevalnim programom bomo poskrbeli tudi za vaše najbližje, ki bodo na dogodku le v vlogi navijačev.

 

Tekači se boste lahko med in po teku sprostili tudi zato:

  • ker bo za otroke organizirano varstvo z ustvarjalnimi delavnicami in animacijo. Najmlajši športni navdušenci se bodo lahko preizkusili tudi v skokih na skakalnici Mini Planica.
  • ker vam bomo v sodelovanju s Fizioterapevtskim studiem Meridian Fit omogočili hitro regeneracijsko masažo.
  • ker vas bodo k teku in zdravemu načinu življenja spodbujali slovenski športni junaki Alenka Čebašek, Miha Šimenc, Vesna Fabjan, Anamarija Lampič, Katja Višnar, Janez Lampič, Peter Prevc, Cene Prevc, Špela Rogelj, Nika Križnar, Timotej Lampe Ignjić, Žan Košir, Nataša Robnik, Tadej Enci, Robi Kogovšek, Sandi Novak, Polona Klemenčič, Miha Dovžan, Rok Tršan, Klemen Bauer in Jakov Fak.

 

Vsi obiskovalci se bodo zagotovo zabavali tudi ob poslušanju priljubljenih glasbenih uspešnic, ki jih bo s skupino Groove station izvajal Samuel Lucas. Meje gravitacije in drugih fizikalnih zakonov pa bodo z zabavnimi vragolijami preizkušali tudi akrobati Dunking Devils.

 

Oglejte si foto utrinke dogajanja

Že dan po 8. Triglav teku boste na spletni strani Triglavtek.si našli tudi foto utrinke sobotnega dogajanja. Z njimi bodo spomini na veselje ob premaganih tekaških izzivih zagotovo še dolgo ostali sveži.

 

Se vidimo v soboto!